“Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, στεκόμαστε όρθιοι και ενωμένοι.” – 22/03/2020

Μαρία Κοτζακόλιου, Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Ο κλάδος της ανθοκομίας (παραγωγής, εμπορίας και λιανικής πώλησης),πλήττεται ανεπανόρθωτα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και θα πλήττεται και τους  επόμενους μήνες, στην καλύτερη περίοδο ανοιξιάτικης ανθοπαραγωγής.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, στεκόμαστε όρθιοι και ενωμένοι. Αυτό είναι το μήνυμα που περνά ο κλάδος σε όλους τους πολίτες.

Ύστερα από πρωτοβουλία παραγωγών και εμπόρων του κλάδου της ανθοκομίας, θα δημιουργηθούν, αύριο Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, από τις 9:00 έως τις 12:00τέσσερις (4) μεγάλες ανθοδέσμες, για τους ήρωες που στηρίζουν τη χώρα μας, τις πρωτόγνωρες αυτές στιγμές που βιώνουμε, δείχνοντας έτσι την αμέριστη συμπαράσταση και ευγνωμοσύνη τους, για το έργο που προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι.

  • Η πρώτη για τους γιατρούς μας

  • Η δεύτερη για τους νοσηλευτές μας

  • Η τρίτη για τον στρατό μας

  • Η τέταρτη για την αστυνομία μας

Τα άνθη θα προσφερθούν από τους αγρότες – ανθοπαραγωγούς που βρίσκονται στην Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών και από τους εμπόρους άνθεων, της περιοχής του Προμπονά, στα Άνω Πατήσια Αθηνών.

Οι ανθοδέσμες θα δημιουργηθούν και θα παραδοθούν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας λόγω κορωνοϊού.

Οι ενέργειες αυτές είναι σε συνεργασία του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών και του  Συλλόγου Εμπόρων Ανθέων & συναφών Ειδών Ανθοπωλείου.

Ευχαριστώ τον κ. Κελμάγερ για την διάθεση των φωτογραφιών.