Η συλλογική προσπάθεια αποδίδει …

Ο Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αθηνών-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ (Ανθέων 21, Προμπονά, Άνω Πατήσια, Αθήνα, 210 2584680) με συστηματικές συλλογικές προσπάθειες επιλαμβάνεται όλων των θεμάτων που απασχολούν τους αγρότες-ανθοπαραγωγούς της Ελλάδας και όλη την αλυσίδα διακίνησης δρεπτών ανθέων.

Ιδιαίτερα απασχολεί τους Έλληνες Ανθοπαραγωγούς το υψηλό κόστος παραγωγής, συγκρινόμενο με τα εισαγόμενα από Κένυα και Εκουαδόρ άνθη, πάντα μέσω Ολλανδίας. Η υψηλότερη ποιότητα ζωής των ελλήνων ανθοπαραγωγών δεν μπορεί να συγκριθεί με τους συνανθρώπους μας στην Κένυα και το Εκουαδόρ, αλλά ακόμα και μικρές παρεμβάσεις μπορούν να δώσουν ώθηση, και κυρίως αίσθηση ότι οι πέριξ μας αντιλαμβάνονται τα προβλήματα και επιθυμούν να δώσουν εφικτές λύσεις.

Ο Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αθηνών-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ χαιρετίζει την θετική ρύθμιση στην χρήση φυτοφαρμάκων, η οποία αποφασίσθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και περιλαμβάνεται στην Υπουργική Απόφαση 8670/83089/1-8-2017 και αναφέρει

«Άρθρο 1α, Καλλιέργειες. Η συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων είναι απαραίτητη για όλες τις προσυλλεκτικές και μετασυλλεκτικές χρήσεις των γεωργικών φαρμάκων σε όλες τις καλλιέργειες, με εξαίρεση τα αρωματικά, τα ανθοκομικά και τα δασικά είδη …. …».

Ο Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αθηνών-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ αισθάνεται την ανάγκη να μοιρασθεί την ικανοποίηση της Υπουργικής Απόφασης με όλους όσους κατενόησαν και βοήθησαν στην ρύθμιση, ανταποκρινόμενοι στην συλλογική τεκμηριωμένη αίτηση μας. Ιδιαίτερο ποσοστό της σωστής ρύθμισης οφείλεται στους εκπροσώπους μας στις περιφέρειες όπου δραστηριοποιούνται οι αγρότες-ανθοπαραγωγοί, μέλη του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού, Μαραθώνας, Μενίδι, Σχηματάρι, Μέγαρα, Τροιζήνα, Ιεράπετρα και Κω, δηλαδή κυρίως στην Περιφέρεια Αττικής, όπου και η έδρα της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΝΘΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ συνειδητοποιεί τον κοινωνικό της ρόλο και φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στην συλλογική προσπάθεια ανάπτυξης με αξιοποίηση των ενδογενών αυτοφυών καλλιεργούμενων ανθοκομικών φυτών, με εκσυγχρονισμό της 55 ετών ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΝΘΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ και με ενίσχυση της συλλογικής δομής του Συνεταιρισμού, ενώ προετοιμάζεται να οργανώσει το Συνέδριο Ελλήνων Ανθοπαραγωγών (11 Οκτ 2017, Αθήνα).