ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10-11-2017

Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας ΑΝΑΤΟΛΗ (www.asanaoli.gr), που λειτουργεί από το 2009 και ως Ομάδα Παραγωγών (222 μέλη), επισκέφτηκε το Δ.Σ. Ο Συν/σμος  διαχειρίζεται από 19.000 έως 13.000 τόνους κηπευτικών, από 1200 στρέμματα ελαφρών θερμοκηπιακών καλλιεργειών, με ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια και μελιτζάνες.  Στεγάζεται σε σύγχρονες, ιδιόκτητες κτηριακές εγκαταστάσεις 1500 m² και διαχειρίζεται με καθημερινές δημοπρασίες με λογιστικό Minisoft και ifarma την παραγωγή των μελών του.

Κατά την επίσκεψη των: Θάνου Κελμάγερ, Κώστα Ηρειώτη, Δημήτρη Κελμάγερ και Δημήτρη Μιχαηλίδη, στις 6 και 7 Νοε 2017 πραγματοποιήθηκαν:

 • Συνάντηση συνεργασίας στην Χερσόνησο στις 6/11/2017, με ανθοπαραγωγούς με αντικείμενο το μέλλον της ελληνικής ανθοπαραγωγής. Συμμετείχαν: Στέλιος Βασιλείου, Ελευθέριος Γιαλιτάκης, Ιωάννης Παρλαμάς, Αθανάσιος Καλαϊτζάκης, Εμανουήλ Καρυωτάκης, Νικόλαος Καστανάκης, Δαυίδ Τσαπάκης, Γεώργιος Πολιουδάκης, Γεώργιος Μουντράκης, Γεώργιος Ρουμελιωτάκης, Ιωάννης Ρουμελιωτάκης, Μανώλης Ηγουμενάκης, Γεώργιος Πολιουδάκης & Ρηγούσα Μπιρλιράκη.
 • Συνάντηση συνεργασίας στην Ιεράπετρα στις 6/11/2017, με ανθοπαραγωγούς, με αντικείμενο το μέλλον της ελληνικής ανθοπαραγωγής και συμμετέχοντες τους: Νικόλαο Σηφάκη, Μάριο Σηφάκη, Νικόλαο Τζανάκη, Μιχάλη Βιανιτάκη, Μιχάλη Καραλάκη, Νεκτάριο Παπαγιαννάκη, Γεώργιο Κοντοπόδη, Γιώργο Τζανάκη, Γιάννη Γαϊτάνη, Ορέστη Βιαννιτάκη, και Νίκο Σαμπροβαλάκη.
 • Επίσκεψη ενημέρωσης στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΝΑΤΟΛΗ στο Στόμιο Ιεράπετρας στις 7/11/2017 με αντικείμενο την ηλεκτρονική εφαρμογή πώλησης αγροτικών προϊόντων minisoft και ενημέρωση λειτουργίας Ομάδων Παραγωγών από τους: Μιχάλη Αγγελάκη (Πρόεδρο), Παναγιώτη Καρφάκη (Διευθυντή), Μάνο Καπαράκη (αγρότη, μέλος ΑΝΑΤΟΛΗΣ), Γιώργο Λυρατζάκη (Γεωτεχνικό της ΑΝΑΤΟΛΗΣ), Μανώλη Χαραλαμπάκη (δημοπράτηση) και άλλους.
 • Επίσκεψη στο θερμοκήπιο του Ορέστη Βιαννιτάκη στην Ιεράπετρα, 7/11/2017, για ενημέρωση στην παραγωγή και εμπορία τριαντάφυλλων και ζερμπερών.
 • Επίσκεψη στα θερμοκήπια τριαντάφυλλων του κ Γιάννη Παπαλεξανδράκη.
 • Συνεργασία με τον κ Μιχάλη Παπαδάκη της minisoft, στην Ιεράπετρα, για διευκρινήσεις για λύση Εμπορικής & Λογιστικής Συνολικής Διαχείρισης

Η λειτουργία μιας σύγχρονης κεντρικής αγοράς θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα εξής στάδια, με σταδιακή εφαρμογή:

 1. Ηλεκτρονική παραγγελιοληψία με αξιοποίηση barcode.
 2. Δυνατότητα καταγραφής όλων των συλλεχθέντων ποσοτήτων καθημερινά
 3. Διαπιστευμένοι αγοραστές θα προσφέρουν τιμές με tablet+scanner.
 4. Στην διαδικασία θα μπορεί να μπει μελλοντικά και φωτογράφηση για να μπορούν να συμμετέχουν και από απόσταση, μέσω διαδικτύου.
 5. Δυνατότητα λειτουργίας «ρολογιού» δημοπράτησης.
 6. Δυνατότητα διαχείρισης αποστολής παραγγελθέντων στον χώρο του.

Ο κ. Μάνος Καπαράκης, που έκανε όλες τις επαφές για την υποδοχή μας στο Δημοπρατήριο, μας έδειξε στο κινητό του τηλέφωνο την αποθήκη των προϊόντων που παρέδωσε, την τιμή που πουλήθηκαν και σε ποιόν πουλήθηκαν τα προϊόντα που παρέδωσε, τον λογαριασμό του κλπ.

Το πρώτο βήμα θα έπρεπε να είναι η εξασφάλιση σύγχρονου ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Το δεύτερο θα έπρεπε να είναι η εξασφάλιση αξιόπιστων συνεργατών για το σύγχρονο λογισμικό.

Το τρίτο βήμα θα ήταν κατ αρχήν ο εκσυγχονισμός & η αναβάθμιση του λογιστηρίου, πιθανόν με την έναρξη της νέας χρονιάς.

Τα επόμενα βήματα μετά από μερικούς μήνες θα εξέλισσαν τις εφαρμογές.

Ο Πρόεδρος                   Ο Γραμματέας           Ο Ταμίας

Αθανάσιος Κελμάγερ      Χρήστος Φλεριανός    Κώστας Ηρειώτης